Het Open Boek Texel

< Terug
           Bestellen
Willem die Madoc maakte

Nico Dros

Een gebonden uitgave, ca. 480 pagina's, € 27,50
Uitgeverij Van Oorschot, april 2021

Reserveer een gesigneerd exemplaar bij Het Open Boek
boekhandel@hetopenboek.nl

De nieuwe grote roman van Nico Dros, een spannend historisch verhaal dat speelt vroeg in de middeleeuwen in de zuidelijke Nederlanden.
In 1196 overleeft een jonge jongen een scheepsramp, hij spoelt aan op de Vlaamse kust. Hij wordt opgenomen in een kloostergemeenschap nabij Brugge, waar hij zijn jeugdjaren doorbrengt en door de broeders wordt opgeleid.
Hij ontvlucht het klooster om zijn familie terug te vinden. Onder de naam Madoc leidt hij een leven als ridder, en raakt in gevechten verwikkeld die hij ternauwernood overleeft.
Jarenlang is hij de rechterhand van de legendarische graaf Hincmar.
In Parijs ontpopt hij zich tot agnost, vrijdenker en schrijver. Maar als de Inquisitie actief wordt krijgen de ketterjagers ook Madoc in het vizier.

In 2017 ontdekt een Vlaamse mediëvist een verzamelhandschrift uit de dertiende eeuw. Hij raakt ervan overtuigd dat dit eigenhandig moet zijn geschreven door Willem, dichter van het fameuze Van den Vos Reynaerde en het mysterieuze boek Madoc.
Hoe houden deze teksten verband met het levensverhaal van de veelzijdige middeleeuwse schrijver?
In een roman die tegelijk bloedstollend en intellectueel uitdagend is, en waarin de Middeleeuwen in alle kleur oprijzen, speelt Nico Dros een vernuftig spel met de vermeende geschiedenis van de raadselachtigste middeleeuwer: Madoc.